Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Onzekerheid en gouden tips

Onzekerheid en gouden tips

onzekerheid

Jouw onzekerheid kent mogelijk 3 of meer niveaus:

  1. Jouw onzekerheid ten aanzien van de liefde en respect van onze vader en moeder (eigenwaarde)
  2. De onzekerheid ten opzichte van onze eigen vaardigheden, capaciteiten en reputatie (eigenbeeld of identiteit)
  3. En onzekerheid ten opzichte van onze intelligentie en liefde van het universum (eigenplaats en goddelijkheid)

Op alle 3 de niveaus brengen angsten ons in verwarring. Meestal roept een angst weer oude angsten op. De verwarring blokkeert onze energie en hierdoor raken we de weg kwijt. We hebben veel moeite met keuzen maken. We hebben de neiging om in ons hoofd te gaan zitten. En heel veel energie te verliezen met piekeren. De dualiteit blijft evenwel standhouden in ons hoofd. Onzekerheid staat in relatie tot de vier eerder beschreven emoties. Zekerheid is als het ware de spil in het centrum van de 4 emoties. In dit centrum heerst tevredenheid en gelijkmoedigheid. Ontbreekt tevredenheid of gelijkmoedigheid of beiden dan ontstaat er onzekerheid, angst, verwarring of ontkenning.

Onzekerheid om te overleven
Onzekerheid om te overleven

Onder druk niet meebuigen en je rug rechthouden staat symbool voor rechtop te gaan lopen als baby en zelfstandigheid.

Onzekerheid en zelf ruimte innemen

Dit is de energie van de ruimte en onzekerheid. Je laat je zelf kleiner maken, manipuleren en leegtrekken. Deze personen of instanties hebben alleen maar hun egocentrische belang voor ogen en hebben werkelijk niets op met jou. Door de druk wordt je ontkoppelt van jouw innerlijke bron of intuïtie. Hierdoor ontstaat paniek en sturen ze jou hun richting op.

onzekerheid ruzie
onzekerheid ruzie

Houdt van jezelf, bescherm jouw bron, neem je ruimte in, loop recht en zet jouw eigen talent neer!

Tips voor onzekerheid

Vanuit de dualiteit naar de eenheid gaan. 

Angsten hebben te maken met dualiteit. Door mentaal piekeren verliezen we 80% van onze energie. Vaak beoefenen we geen gelijkmoedigheid (zie tip nummer 3). Stop met mentaal vergelijken tussen 2 opties. Schrijf alleen nog maar de overeenkomsten op tussen 2 opties. Maak hier een hele lange lijst van gedurende 1 week. Elke dag een aantal overeenkomsten extra. Deze lijst haalt de polarisatie van je keuze weg. Het maakt duidelijk dat er niet veel verschillen meer zijn. Vanuit je hart kan je nu uiteindelijk voelen wat de juiste keuze is.

onzekerheid relatie
onzekerheid relatie

Aan de onderliggende angst ruimte gaan geven

Ik ben bang om …. iets verkeerd te doen. Een foute beslissing te maken. Er niet te mogen zijn. In de steek te worden gelaten. Dood te gaan. Probeer te voelen hoe de angst verbonden is met een situatie van vroeger. Kun je oog in oog blijven staan met die angst? Wat maakt de angst duidelijk? Kan je vanuit helderheid dwars door de angst heen kijken? Nietsontziend is hier het sleutel begrip. Het betekent dat je de eigen confrontatie aangaat met je eigen angst, en ook de verantwoordelijkheid neemt voor de confrontatie.

Gelijkmoedigheid beoefenen

Wanneer we gehecht raken aan middelen, plezier, reputatie en lof is onze geest onevenwichtig en zijn we geneigd overdreven opgewonden te worden en boos of teneergeslagen wanneer wij deze verliezen. We zijn labiel, kwetsbaar en emotioneel afhankelijk van deze dingen. Het grootste deel van onze energie gaat naar het veiligstellen hiervan en ervoor waken dat we deze verliezen. Als je gelijkmoedigheid kan ontwikkelen met betrekking tot de aangelegenheden van dit leven, dan kan je een groot deel van je dagelijkse zorgen (angsten) en frustraties overwinnen. Je ontwikkeld niet langer gehechtheid en boosheid waardoor een emotionele balans ontstaat.

Beoefenen van tevredenheid

Jouw tevredenheid met je ouders geeft eigenwaarde. Een tevredenheid met jezelf voorkomt jaloezie en trots. Bovendien geeft tevredenheid richting het universum dankbaarheid en voorkomt trots en jaloezie. Concentreren of de Persoonlijke Liefde Chakra tussen hart en keel kan uitkomst bieden. (Maan chakra jaar programma)

Stabiliseer je ruimte

De emotie zekerheid heeft te maken met standvastig in jouw ruimte blijven of uiteindelijk helemaal oplossen. Je eigenwaarde, zelfbeeld en zelfplaats zijn dus drie typen of grootten van je hart chakra. Ben je niet in balans op de eerste 2 niveaus dan kan je nooit oplossen in het universum en de maximale staat van vrolijkheid bereiken. Die ruimte staat onder grote invloed van de mate van gelijkmoedigheid en tevredenheid die in jouw ruimte heerst.

Personen welke boos op je worden duwen jouw ruimte weg: jij bent niet bruikbaar. De mensen die trots zijn maken jouw ruimte relatief kleiner en die van hen heel groot: jij bent inferieur. En mensen die gehecht zijn stappen in je ruimte en smelten samen: jij bent bruikbaar. Bovendien maken mensen die jaloers zijn jouw ruimte relatief groot en die van hen heel klein: jij bent superieur. Maar wat zegt dit allemaal over jezelf? Heel veel zolang je dit laat gebeuren. Je Eigenwaarde, Eigenbeeld en Eigenplaats zijn niet in balans. Zie de constructie van de levensbloem.

Van ontspanning naar loslaten via alertheid naar openheid

Ontspannen en loslaten: mediteer door de angst heen, adem en ga er in mee Alertheid: Stop je zelf te verdedigen, te verklaren en uit te leggen. Ervaar wat je doet, wat je denkt en wat je voelt in zijn volle omvang. Openheid: De meest wezenlijke kwaliteit waarmee je bent geboren. Je bent volkomen 1 met wat je ervaart en hierdoor komen alle indrukken heel diep naar binnen. De 4 emoties die op je afkomen zijn te bedreigend te heftig, te verwarrend of te veel om zo open te blijven. Je meest pijnlijke momenten in je leven hebben je dingen laten afwijzen, je verhard en je afgesloten. Ga naar deze momenten toe. Zie Life Coaching retraite programma.

Het ontbreken van richting in jouw energieveld dat is onzekerheid !