Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Boosheid 7 fasen en tips

Boosheid 7 fasen en tips

Wat is boosheid?

Boosheid is een emotionele geestestoestand, met verschillende fasen van intensiviteit om anderen of ons zelf pijn te doen. Het beschadigt de persoon die het ervaart en ook de persoon waar je boos op bent. Je kan leren de 7 fasen van boosheid te onderkennen.

Hoe ontwikkeld de emotie zich?

  1. overdrijven van een negatief asepct
  2. verheffen van stem
  3. sterker verheffen van stem
  4. schelden
  5. schoppen, slaan, deuren smijten en objecten gooien
  6. iemand verwonden
  7. iemand vermoorden
Boosheid met stoom uit de oren
Boosheid met stoom uit de oren

Het controleren van in nabij zijn van anderen

Vele mensen hebben geen controle over de 7 fasen, welke zich heel snel ontwikkelen. In de meeste gevallen zijn mensen zich niet bewust van het feit dat ze een probleem met boos zijn hebben en gebruiken meestal een excuus “dit is mijn karakter” of “ik ben driftig”. Boosheid ontwikkelt zich doordat we ons eigen geluk op de voorgrond plaatsen en zodra onze eigen wensen niet uitkomen of niet makkelijk uitkomen. We blazen onze lage eigenwaarde op met niet harmonieuze energie, wat niet prettig voelt voor anderen. Deze emotie is dus voor anderen niet fijn.

Eigenlijk accepteren we onze eigen schaduw kant niet en proberen we deze weg te duwen. Hiermee creëeren we afstand en dus ook afscheiding. Minder hartsverbinding en dankbaarheid naar anderen toe. De persoon of object is dus een spiegel van het deel wat we niet willen tonen aan de buitenwereld. Het effect is dat we afstand creëeren en de persoon of het object dus niet kunnen velen in onze nabije omgeving.

Deze pijn vertegenwoordigt de groeifase vanuit de zwangerschap. De celdeling totdat je als baby klem zit en geen kant meer op kan. Behalve er uit! Dit is de energie van het element water, waar je als baby in bent opgegroeid.

Boosheid tips:

Accepteer de boosheid en ontwikkel een krachtige intentie om er controle over te krijgen. Onderzoek waarom je boos bent. Dit komt in bijna alle gevallen uit situaties uit het verre verleden. Het is belangrijk dat je eerst jouw boosheid accepteert om er ook naar te kunnen kijken. Boosheid is het tegenovergestelde van gehechtheid waarbij de schoonheid wordt overdreven.

Extreme boosheid, dominante en manipulatie:

Personen die extreem boos zijn trachten meestal de buitenwereld naar hun hand te zetten, omdat ze niet in hun hart willen en durven te kijken waar de angsten vandaan komen. Daarom manipuleren ze voortdurend anderen. Narcisten zien voortdurend angsten in de buitenwereld en reageren overdreven hierop. Helaas maken ze voortdurend anderen onzeker door kritieken te uiten om hen te domineren. Ook zijn ze niet geïnteresseerd in de gevoelens van mensen in hun omgeving, omdat ze hun eigen pijn in hun hart niet willen voelen en hierdoor vanuit hun hoofd leven. Bovendien frustreren ze op het werk de hele werksfeer.

Een zelfkoesterende geest is voortdurend overactief. Het is voortdurend situaties en vaardigheden van personen aan het vergelijken en angsten aan het projecteren naar de toekomst. Ze missen de liefde en het vertrouwen in hunzelf om eerst hun dromen in hun hart te visualiseren en te vertrouwen op de manifestatie. Het omgaan met extreem boze en dominante personen is een kunst op zich.

Een grote afstand creëert boosheid !