Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Gehechtheid 7 fasen en tips

Gehechtheid 7 fasen en tips

gehechtheid

Wat is gehechtheid?

Gehechtheid is een emotionele toestand waarbij we de positieve kant van een object of persoon overdrijven. We gaan de aandacht er op richten, we willen het vastpakken, we willen het bezitten, we willen er onafscheidelijk mee zijn. Veel personen hebben hier geen controle over en de fasen van gehechtheid ontwikkelen zich zeer snel. Vaak doen mensen het af als dit zit in mijn karakter. Kan hier niets aan doen etc. Niets is minder waar: gehechtheid ontwikkelt zich in fasen en ontstaat doordat we onze identiteit in de buitenwereld zien en onze potentiële licht kracht buiten onszelf plaatsen. De schoonheid van onszelf zien we niet maar wel in de buitenwereld.

gehechtheid of obsessie?
gehechtheid of obsessie?

Met gehechtheid duwen we onze lichtkant naar buiten en etaleren deze voor de buitenwereld. We zijn bang voor de kracht van ons ons eigen licht. (met boosheid duwen we onze schaduw kant naar buiten en zijn bang voor onze eigen duisternis). Beiden emoties staan de eenheid in de weg en produceren de golven in de oceaan. Weg met de kalmte!

Wat doet gehechtheid?

Eigenlijk willen we onze eigen lichtkant eindelijk eens benutten en ons licht op de buitenwereld laten schijnen. De persoon of object is dus een spiegel van het deel wat we niet durven te tonen. We maken het geweldig! Het effect is dat we een geforceerde eenheid creëeren en de persoon of het object dus graag in onze nabije omgeving willen hebben.

Dit staat symbool voor de geboorte strijd fase vanuit de zwangerschap. Je wil opnieuw geboren worden en waardering krijgen.

Dit is de energie van het element vuur. Bij obstakels of kritieken zoek je jouw heil in verslavingen en obsessies. Het is een vorm van gehechtheid om je tijdelijk beter te voelen en deze pijnlijke wereld te ontvluchten en voor verdoving te kiezen. 

Obsessies zijn een ontsnapping en verdoving

Drank, drugs, roken, sex, gokken, eten, medicijnen, kopen, religie dogma en filosofie zijn allemaal bedoeld om niet in deze realiteit te vertoeven.  Het zijn verslavingen.

De mooie auto, het fantastische huis, de ideale partner representeren onze lichtkant. Deze verhogen onze eigenwaarde en representeren onze identiteit voor de buitenwereld. We vergeten hierdoor onze schaduwkant. Het kan voor andere autobezitters, huizenbezitters en partners zeer vervelend aanvoelen als alles buiten onszelf het allermooiste is. Het verlangen, de sterke bezit-drang voelt niet harmonieus.

Tips voor gehechtheid:

Accepteer de gehechtheid en creëer de intentie om er controle over te krijgen. Blijf bij jezelf en controleer je geest: de schoonheid van de creatie zit in jou: het licht. Hef de angst voor je eigen krachten op en ga je potentieel van binnenuit benutten. Richt je aandacht op de minder positieve aspecten van de persoon of het object waardoor je bij jezelf blijft. Ontwikkel compassie voor anderen en onderzoek de oorzaak van jouw gehechtheid !